موبایل اپلیکیشن ها در مقابل وب اپلیکیشن ها
موبایل اپلیکیشن
موبایل اپلیکیشن نرم افزاری می باشد که توسط متخصصان طراحی و پیاده سازی شده تا بر روی گوشی های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه های موبایلی استفاده شود. این نرم افزار برای کاربران نهایی تلفن هوشمند طراحی شده و از این رو آسان بودن استفاده و ساختار قابل فهم برای آن از اهمیت بالایی برخوردار است که هم در برنامه نویسی و هم طراحی باید رعایت شود. برای دریافت موبایل اپلیکیشن حتما باید به سرویس اینترنت دسترسی داشته باشید. اما وب اپلیکیشن ها برخلاف موبایل اپلیکیشن ها کاملا متفاوت هستند.
ویژگی موبایل اپلیکیشن ها
دامنه استفاده اپ موبایل بسیار گسترده می باشد. موبایل اپلیکیشن در موارد مختلفی چون تجاری، آموزشی ، سرگرمی، گردشگری، کتاب، غذا و نوشیدنی، موسیقی، ورزش،خبری، شبکه های اجتماعی، پزشکی و مسیر یابی کاربرد دارد. به همین خاطر روشن است که موبایل اپلیکیشن برای گروه های مختلف انسانی در رده های سنی مختلف قابل استفاده و کاربردی می باشد.
مزایای موبایل اپلیکیشن ها
- دارای قابلیت های زیاد و امکان ایجاد دسترسی به منابع سیستم
- اجرای سریع تر نسبت به برنامه های دیگر
- امکان کار در حالت آفلاین
- دارای امنیت بالا
معایب موبایل اپلیکیشن ها
- سازگاری با سیستم عامل های مختلف از جمله اندروید و IOS معمولاً به معنای طراحی دوباره و ساخت برنامه از صفر
- در دسترس نبودن آسان به علت تایید یک برنامه توسط فروشگاه App
- گران تر بودن ساخت و طراحی آن ها نسبت به برنامه های دیگر
- هزینه بالا نسبت به برنامه های وب
- دارای به روزرسانی دائم
چگونگی ساخت موبایل اپلیکیشن
همانطور که در بالا گفتیم هزینه ساخت یک موبایل اپلیکیشن از وب اپلیکیشن ها گران تر است و به دلیل خاصیت پلتفرم و راه اندازی برنامه در سیستم عامل های مختلف، طراحی و توسعه آن ها وقت گیر بسیار پرهزینه می باشد. ولی با این تفاسیر آن ها بسیار سریع می باشند و می توان ویژگی و قابلیت های آن ها را ارتقا داد. برنامه های تلفن همراه با استفاده از زبان های خاص و محیط های توسعه (IDE) و پلتفرم موردنظر ساخته می شوند.
چند نمونه از معروف ترین موبایل اپلیکیشن ها
- اسنپ چت (ارسال و دریافت تصاویر)
- گوگل مپس (نقشه بروی اینترنت)
- اینستاگرام (شبکه اجتماعی)
- یوتیوب (تماشای ویدئو)
- شریت (انتقال فایل)
وب اپلیکیشن
وب اپلیکیشن نرم افزاری است که از طریق مرورگر ها و اینترنت در اختیار کاربران قرار می گیرد.این نرم افزار بر روی یک سرور قرار می گیرد و کاربران می توانند از طریق آدرس ip یا URL به قسمت های مختلف وب اپلیکیشن دسترسی داشته باشند. یکی از مهمترین مزیت های این نرم افزار قابل دسترس بودن بدون محدودیت زمانی و مکانی است که برای بسیاری از کارکنان شرکت ها و سازمان ها یک امر ضروری جهت دسترسی به اطلاعات شرکت در اسرع وقت است. وب اپلیکیشن ها در همه دستگاه هایی چون موبایل، تبلت و … به راحتی اجرا می شوند.
مقالات مرتبط: معرفی اپلیکیشن های آموزشی آنلاین در دوران کرونا
ویژگی وب اپلیکیشن
وب اپلیکشن هم دارای کاربرد بسیار گسترده ای است اما موارد استفاده آن اختصاصی تر است به دلیل اینکه توسعه و پیاده سازی آن هزینه بیشتری نسبت به موبایل اپلیکیشن ها دارد شرکت ها و سازمان ها جزو بیشترین استفاده کنندگان از وب اپلیکیشن ها هستند. از جمله مهم ترین ویژگی های وب اپلیکیشن ها پیاده سازی نرم افزارهای تحت وب و هماهنگ در فضای موبایل واینترنت می باشد.
مزایای وب اپلیکیشن ها
- نیاز نداشتن به تائید فروشگاه App و امکان راه اندازی سریع
- نیاز نداشتن به دانلود و نصب و قابل اجرا در مرورگر گوشی
- استفاده آسان و بدون در نظر گرفتن نوع سیستم عامل
- ساخت سریع تر نسبت به برنامه های تلفن همراه
- دارای به روزرسانی خودکار
معایب وب اپلیکیشن ها
- نداشتن کیفیت و امنیت تضمین شده به علت نیاز نداشتن برنامه های وب به تایید فروشگاه App
- امکان شناخته نشدن مانند برنامه های تلفن همراه و راحت دردسترس نبودن
- کندتر از برنامه های تلفن همراه و ویژگی های پیشرفته کمتر
- کارنکردن در حالت آفلاین
چگونگی ساخت وب اپلیکیشن
وب اپلیکیشن ها بیشتر با استفاده از جاوا اسکریپت، سی اس اس و HTML5 ساخته می شوند. در مقایسه با موبایل اپلیکیشن ها، هیچ کیت توسعه نرم افزاری استاندارد برای ساخت برنامه های وب وجود ندارد. در عین حال توسعه دهندگان به قالب ها دسترسی دارند. برنامه های وب معمولاً سریع تر و آسان تر طراحی می شوند، اما از نظر کاربرد
و امکانات بسیار ساده تر هستند.
موبایل اپلیکیشن ها در مقابل وب اپلیکیشن ها
چند نمونه از معروف ترین وب اپلیکیشن ها
- ویکی پدیا (اطلاعات تعاملی)
- جیمیل (ایمیل مبتنی بر وب)
- فیسبوک (شبکه اجتماعی)
- گوگل (موتور جستجو)
- آمازون (خرید)
موبایل اپلیکیشن بهتراست یا وب اپلیکیشن؟
از نظر نحوه استفاده و ظاهر رابط کاربری و حتی تجربه کاربری هردو تقریبا یکسان هستند. البته موبایل اپلیکیشن چون مستقیم از طریق دانلود فایل نصبی بر روی موبایل نصب میشود، تجربه کاربری بهتری را نسبت به وب اپلیکیشن ارائه می دهد مخصوصا اگر بخواهد از برخی ویژگی های داخلی گوشی استفاده کند بی شک بهتر از وب اپلیکیشن محسوب میشود.
اما وب اپلیکیشن هم نیز ویژگی های خاص خود را دارد. شما هیچوقت وب اپلیکیشنی را در گوشی خود نصب نمیکنید یعنی کافی است از طریق مرورگر وب خود، وب سایتی را که قبلا به جای موبایل اپلیکیشن وب اپلیکیشن طراحی کرده است باز کنید و سرور آن وب سایت، به صورت هوشمند فراخوانی اطلاعات توسط گوشی تلفن همراه را تشخیص میدهد و به جای این که وب سایت برای شما باز شود، وب اپلیکیشن آن سایت برای شما فراخوانی شده و مثل این است که مستقیم از یک اپلیکیشن استفاده میکنید.
امنیت اطلاعاتی گوشی شما در استفاده از وب اپلیکیشن بسیار بالاتر از موبایل اپلیکیشن است چون نیازی به نصب ندارد و کارایی آن با موبایل اپلیکیشن تقریبا یکسان بوده و تفاوت چندانی حس نمیکنید. همچنین طراحی وب اپلیکیشن ارزان تر از موبایل اپلیکیشن است. طراحی وب اپ نیازی به ایجاد حساب کاربری یا خرید اکانت ندارد و مستقیما اداره می شود.
نتیجه گیری
موبایل و وب اپلیکیشن ها در تمام بخش ها به کمک کاربران اینترنت آمده اند و زندگی را به نوعی آسان تر کرده اند.
همه این فرایند ها تنها با در اختیار داشتن یک کامپیوتر، لپ تاپ یا حتی تلفن همراه هوشمند به سادگی امکان پذیر است.
فقط کافی است به اینترنت متصل شوید.
مقالات مرتبط: تفاوت موبایل وب اپلیکیشن و نیتیو موبایل اپلیکیشن
نمونه کارها
[wdi_feed id=”1″]