مقدمه
چگونه طراحی وب سایت را شروع کنیم؟ مراحل یادگیری طراحی سایت چیست و چطور باید
در این مسیر قدم بگذاریم. مشکل اصلی کسانی که میخواهند طراحی سایت را شروع کنند نداشتن
نقشه راه و ندانستن مسیر است. بسیاری از طراحان وب سایت در آغاز کار، راهشان را با آزمون
و خطا پیدا می کنند که این مورد باعث می شود زمان زیادی را از دست دهند و در طول مسیر
سردرگم شوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل طراحی یک وب سایت بپردازیم.
نیازهای یادگیری طراحی یک وب سایت
بسیاری از کسانی که میخواهند در این حوضه فعالیت کنند نمی دانند که از کجا و به چه صورتی باید شروع به کار کنند و همیشه با سوالاتی زیادی در حال دسته و پنجه نرم کردن هستند. سوالاتی نظیر اینکه برای طراحی وب سایت چه زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیرند یا از چه ابزارهای برای طراحی سایت باید استفاده کنند و چگونه میتوانند به صورت حرفه ای به طراحی وب بپردازند. در هر کاری افراد باید از قدم های اول کار شروع کنند و کم کم با به دست آوردن مهارت های بیشتر، قدم های بزرگ تری بردارند. در زمینه یادگیری طراحی سایت نیز چنین است. شما نیازمند داشتن یک نقشه راه هستید که قدم به قدم این مراحل را طی کنید تا تبدیل به یک طراح سایت حرفه ای شوید.
یادگیری زبان های مختلف قبل از شروع طراحی سایت
• یادگیری زبان HTML
زبان نشانه گذاری HTML به عنوان اولین پایه برای هر دوره آموزش طراحی سایت در نظر گرفته میشود. HTML مخفف عبارت Hypertext Markup Language است. این زبان در واقع یک نوع زبان نشانهگذاری استاندارد برای ایجاد صفحات وب و وب اپلیکیشنها محسوب میشود. در واقع HTML را عنصر کلیدی صفحات وب میدانند و تمامی زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت، به شکلی به HTML وابسته هستند.
• یادگیری زبان CSS
کلمه CSS مخفف عبارت انگلیسی Cascading style sheets و به معنی صفحات استایل آبشاری هست. به صورت استایل آبشاری یعنی چی؟ یعنی دستورات CSS اعمال شده به هرعنصر، بر فرزندان اون عنصر هم تاثیر دارند. کدهای CSS دستوراتی هستند که توسط آن ها میتوانیم تمامی خصوصیات ظاهری صفحه وبسایت را تعیین کنیم. با کدهای CSS مشخص میکنین هر عنصر چه خصوصیات ظاهری ای باید داشته باشد. به اصطلاح رنگش میکنید و کلی ویژگی دیگه بهش اضافه میکنید.
• یادگیری زبان JavaScript
JavaScript که به اختصار JS نیز نامیده میشود، یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی است. جاوا
اسکریپت زبانی سطح بالا، داینامیک، شیگرا و تفسیری است که از شیوههای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی
میکند. از این زبان میتوان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشنهای موبایل، بازی
و اپلیکیشنهای دسکتاپ استفاده کرد. بنابراین میتوان اینگونه برداشت کرد کهزبان برنامه نویسی جاوا
اسکریپت، یک زبان همه فن حریف است.
مقالات مرتبط: طراحی سایت حرفه ای
چگونه طراحی وب سایت را شروع کنیم؟
۰. پیش زمینه: آشنایی با دنیای وب
اولین قدم آشنایی با دنیای وب می باشد این آشنایی فقط به این خاطر نیست که بتوانید سرچ کنید یا دانلود کنید منظور این است که کمی تجربه کار با سایت ها و ابزار های مختلف را داشته باشید. به عنوان مثال داشتن وبلاگ و مدیریت آن ذهنیت شما را بسیار به طراحی سایت نزدیک می کند. شما در وبلاگ می توانید دسته بندی ایجاد کنید، مطلب بنویسید و قالب وبلاگ را تعیین کنید.
۱. مرحله اول: یادگیری وردپرس
وردپرس یک نوع سیستم مدیریت محتوا است. منظور از سیستم مدیریت محتوا چیست به بیان ساده یعنی امکاناتی که یک سایت باید داشته باشد را در اختیار شما قرار می دهد. این امکانات یعنی امکان ارسال مطلب، ساخت دسته بندی مطالب، آپلود فایل، مدیریت کاربران و… تمام کد های این امکانات را وردپرس برای شما نوشته است و کاملا آماده می توانید از آن به صورت رایگان استفاده کنید. یکی از بزرگترین مزیت های وردپرس، وجود افزونه های فراوان برای آن است. شما می توانید این افزونه ها را اصطلاحا روی سایت خود نصب کنید. این افزونه های باعث می شوند که امکانات جدید به سایت خود اضافه کنید. به عنوان مثال اگر بخواهید در سایت خود پرداخت آنلاین داشته باشید، کافیست افزونه مربوط به این کار را نصب کنید.
سیستم مدیریت محتوا
۲. مرحله دوم: سفارش سازی قالب
قالب های سایت تشکیل شده از کدهای HTML & CSS هستند. یادگیری این کد ها تقریبا ساده می باشد . پس اگر کمی تحقیق کنید یا در دوره های مربوطه شرکت کنید، این کدنویسی را یاد می گیرید. اما برای این که حرفه ای شوید، باید کمی با آن ها سر و کله بزنید این سر و کله زدن بهتر است سفارشی سازی قالب های آماده باشد. یعنی کد های قالب های دیگران را دست کاری کنید و بنابر سلیقه خود، قالب متفاوت تر ایجاد کنید.
۳. مرحله سوم: طراحی قالب
شما اگر با HTML، CSS، Bootsrape، Jquery آشنا باشید، می توانید قالب اختصاصی خود را خلق کنید. این قالب ها می تواند برای وردپرس، وبلاگ یا هر نوع سایت دیگری استفاده شود. یعنی این زبان هایی که اشاره کردیم، در تمام انواع سایت ها استفاده می شود. با یادگیری مهارت طراحی قالب، شما می توانید درآمد زایی بالاتری نیز داشته باشید. افراد یا شرکت های فراوانی هستند که نیازمند یک قالب اختصاصی بر اساس نیاز خود هستند. شما می توانید این کار را برای آن ها انجام دهید و برای هر پروژه چندین میلیون تومان دریافت کنید.
طراحی قالب ها
۴. مرحله چهارم: یادگیری PHP
پی اچ پی زبان برنامه نویسی تحت وب است. که اساس و بنیان آن طراحی و ایجاد صفحات پویای وب بوده است. به عبارتی دیگر، کسانی که وظیفه کدنویسی سایت را بر عهده دارند با استفاده از زبان PHP قادر خواهند بود وب اپلیکیشنهایی طراحی کنند که به صورت تعاملی می باشند. منظور از تعاملی بودن وجود قابلیت هایی مانند سطوح دسترسی مختلف برای کاربران، امکان ثبتنام در سایت،
پنل کاربری، ذخیره اطلاعات کاربران و… که امروزه در تمامی سایتهای امروزی مشاهده میکنیم. وردپرس هم با زبان PHP نوشته شده است. یعنی اگر شما این زبان را یاد بگیرید، می توانید خودتان یک وردپرس خلق کنید.
۵. مرحله پنجم: یادگیری افزونه نویسی برای وردپرس
برای این کار باید با مستندات وردپرس آشنا باشید. تمام این مستندات نیز در سایت وردپرس قرار دارد. از این طریق می توانید امکانات مختلف برای وردپرس اضافه کنید. ممکن است مشتری داشته باشید که یک امکان خاص برای سایت خود بخواهد که افزونه آماده آن وجود ندارد. پس می توانید شما سفارش پروژه افزونه نویسی را نیز بگیرید. حتی می توانید افزونه های بنویسید و آن را در مارکت های مختلف برای فروش قرار دهید. به این صورت می توانید درآمد زایی نسبتا خوبی داشته باشید.
افزونه نویسی
۶. مرحله ششم: یادگیری PHP تحت MVC
اگر میخواهید در زمینه برنامه نویسی PHP پیشرفته تر شوید، باید برنامه نویسی تحت MVC را یاد بگیرید. برنامه نویسی با معماری MVC مزیت های مختلفی دارد. یکی از این مزیت ها این است که باعث می شود امنیت سایت بسیار افزایش پیدا کند. اگر MVC را یاد بگیرید، سطح برنامه نویسی وب شما بسیار بالا خواهد رفت.
۷. مرحله هفتم: یادگیری یک فریم ورک PHP مانند لاراول
امروزه برای زبان های مختلف، فریم ورک های مختلفی ساخته شده اند. این فرم ورک ها کار برنامه نویسی را آسان کرده اند. علاوه بر آسان کردن کار، باعث بالا رفتن سطح برنامه نویسی نیز شده اند. کار کردن با فریم ورکی مانند لاراول نیز سطح امنیت را بالا تر خواهد برد. بسیاری از شرکت ها نیز برای جذب برنامه نویس PHP اعلام می کنند که باید با فرم ورک لاراول آشنا باشند.
چگونه طراحی وب سایت را شروع کنیم؟
ابزارهای لازم برای طراحی سایت
- Notepad++
- LESS یا SASS
- Regex
- Grunt
- Git
- jQuery
- Visual Studio Code
- Browser Developer Tools
- Emmet
- Node.js
نتیجه گیری
ما در این مقاله سعی کردیم بخش کوچکی از طراحی یک وب سایت رو به شما ارائه بدیم مقالات مرتبطی
درباره این موضوع است که میتوانید با ورود به آنها به جواب سوال های خود برسید همچنین اگر میخواهید
طراحی سایت را به صورتی حرفه ای آموزش ببینید در دوره های آکادمی دیزاین سایت ما که از استادید
مجرب و متخصص تشکیل شده شرکت کنید منتظر شما هستیم سربلند و پیروز باشید.
مقالات مرتبط: صفر تا صد طراحی سایت
نمونه کارها
[instagram-feed]