فریم ورک جاوا اسکریپت بهعنوان یک مجموعه از کتابخانههای کد جاوا اسکریپت تلقی میشود که یک سری کدهای از پیش نوشته شده را برای پیشرفت و توسعه در برنامهنویسی در اختیار توسعهدهندگان وب قرار میدهد. این کدها بهعنوان چهارچوبها و ساختارهایی با موضوعات خاص است و این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهند تا یک سری برنامههای خاص و کاربردی را ایجاد کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید که ساختن برنامههای کاربردی برای وب بدون فریمورک نیز امکانپذیر است، اما فریمورکها با ارائه قالبهای خاص میتوانند الگوهای برنامهنویسی رایج را مدیریت کنند. هر بار که احتیاج به ایجاد یک برنامه باشد لازم به نوشتن کد از ابتدا نیست. در ادامه این مقاله از سایت افروز وب مطالب بیشتری دراینرابطه بیان خواهیم کرد، پس برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
فریم ورک جاوا اسکریپت چیست؟
جاوا اسکریپت بهعنوان یکزبان برنامهنویسی مبتنی بر متن در نظر گرفته شده که در سمت سرویسگیرنده و سرور استفاده خواهد شد و این امکان را در اختیار افراد قرار میدهد که صفحات وب را کاملاً تعاملی کنند. باتوجهبه اینکه hdml و css بهعنوان زبانهایی تلقی میشوند که در زمان طراحی سایت به صفحات وب یک ساختار و سبک فوقالعاده ویژه میبخشند و تشکیل ظاهر کلی آنها را بر عهده دارند، جاوا اسکریپ نیز این قابلیت را برای صفحه به وجود میآورد که کاربر در آن درگیر شود. به طور مثال زمانی که کاربر در طراحی فروشگاه اینترنتی روی سبد خرید کلیک میکند تعامل لازم با سایت شما انجام خواهد شد.
همچنین بخوانید: انواع اسکریپت و کاربردهای آن
انواع فریم ورک های جاوا اسکریپت کدامها هستند؟
در این بخش قصد داریم برای شما به طور کامل از انواع مختلف ورکهای جاوا اسکریپت نام ببریم.
Angular
Angular بهعنوان یکی از چهارچوبهای فوقالعاده کاربردی توسعه وب تلقی شده و محبوبیت زیادی نیز به همراه دارد. میتواند موارد مهم و منحصربهفردی همچون تجربیات کاربر عالی، پاسخگویی سریع و قابلیت نگهداری کد را به بهترین نحو ممکن ارائه دهد. بررسیهای صورتگرفته در Stack Overflow 2021، Angular بهعنوان چهارمین فریمورک فرانتاند، بهشدت پر استفاده است. این ابزار در سال ۲۰۰۹ توسط گوگل تنها جهت کمک به توسعه وب ایجاد شده است.
VueJS
VueJS یکی از چهارچوبهای جاوا اسکریپت پیشرفته متنباز در نظر گرفته میشود که برای توسعه واسطهای تعاملی بهشدت کاربردی است. VueJS یک فریمورک معروف تلقی شده که برای سادهسازی توسعه وب از آن استفاده میشود. این فریمورک روی لایه view تمرکز لازم میکند. میتوانید آن را بهراحتی و بدون هرگونه سختی و مشکلی در بسیاری از پروژههای بزرگ جهت توسعهیافتن فرانتاند ادغام نمایید.
NextJS
Next.js نیز یک چهارچوب توسعه منبعباز تلقی میشود که آن را از روی Node.js ساختهاند و عملکردهای مربوط به برخی برنامههای کاربردی وب مبتنی بر React مانند رندر سمت سرور و تولید وب و برخی وبسایتهای ثابت را بهراحتی امکانپذیر میکند.
ReactJS
در وهله اول باید بیان کنیم که چهارچوب React توسط فیسبوک ایجاد شده و توانست در مدتزمان کوتاهی نیز محبوبیت فوقالعاده خوبی در میان افراد به دست آورد. React جهت توسعه و راهاندازی رابط کاربری صفحات وب به صورت پویا با ترافیک ورودی فوقالعاده بالا مورداستفاده قرار میگیرد. این موضوع باعث میشود تا از یک DOM مجازی استفاده و از این طریق نیز ادغام آن با هر نوع برنامه مدنظر سادهتر صورت میگیرد.
EmberJS
معرفی این فریم ورک جاوا اسکریپت در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاد و از آن موقع به بعد نیز در حوزه کاربرد خود بهشدت محبوب شد. از ویژگیهای این فریمورک میتوان به اتصال دوطرفه داده و پشتیبانی از آن اشاره کرد. از این طریق نیز توانست یک پلتفرم کاملاً قابلاعتماد برای مدیریت رابطهای کاربری پیچیده به وجود آورد. برخی نمونه طراحی سایتهای شناخته شده همچون Nordstrom، Netflix و سایر وبسایتهای مشابه بهعنوان پلتفرم، این فریمورک را برای وبسایتهای خود استفاده میکنند.
از ویژگیهای منحصربهفرد آن میتوان به ایجاد برنامههای فوقالعاده کاربردی وب جهت استفاده راحت و ارائه HTMLو CSS و ارائه نمونه اولیه و غیر اشاره کرد.
GatsbyJS
بهعنوان یک فریمورک برای طراحی سایت ایستا مبتنی بر React در نظر گرفته شده و توانسته بهترین بخشهای React، webpack و سایر ابزارهای فرانتاند را با یک تجربه عالی توسعهدهنده بسیار لذتبخش با هم ترکیب کند. این امکان فراهم است تا ازآنجهت ساخت سایتهای استاتیک که بهعنوان برنامههای وب پیشرفته تلقی میشوند استفاده کنید و اطمینان داشته باشید که از آخرین استانداردهای وب پیروی میکند.
شما میتوانید از هر یک از فریم ورک جاوا اسکریپت به توضیح آن پرداختیم باتوجهبه نوع طراحی و موارد مدنظر استفاده کنید. اما پیش از هر چیزی پیشنهاد میدهیم که در وهله اول به مقایسه فریم ورکهای جاوا اسکریپت بپردازید تا بتوانید بهترین چارچوب را انتخاب کنید.
Laravel
لاراول یک فریم ورک قوی و پرطرفدار برنامه نویسی وب است که سادگی و قابل فهم بودن آن، لاراول را به یکی از پراستفادهترینها تبدیل کرده است. برای اولین بار، فریم ورک لاراول در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و تا به امروز در سال ۲۰۲۴، رشد بسیار قابل توجهی داشته است.
برخی از مزایای لاراول به شرح زیر است:
- سرعت بالا
- امنیت مناسب
- ویژگی Migration
- پشتیبانی از MVC
- برخورداری از پایگاهداده
- سادگی و قابل فهم بودن
قابلیت پشتیبانی از معماری MVC، امنیت بالا، شخصی سازی و سرعت بالا باعث شده که طراحی سایت با لاراول طرفداران زیادی پیدا کند.
کلام پایانی
همانطور که ملاحظه کردید به توضیح انواع فریم ورک جاوا اسکریپت پرداختیم و در این قسمت باید بیان کنیم زمانی که نوبت به توسعه وب میرسد جاوا اسکریپت همچنان بهعنوان یکزبان قالب تلقی میشود، بنابراین شما میتوانید چندین چارچوب مختلف از آن را انتخاب کنید.
امیدواریم چارچوبهایی که از آنها نام بردیم در زمان کار بهعنوان یک فریمورک مناسب برای پروژه شما بهحساب آیند. پس پیش از انتخاب حتماً الزامات پروژه خود را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید، چرا که هر یک از فریمورکها دارای ویژگیهای منحصربهفرد و مخصوص به خود هستند که ممکن است در زمان توسعه وب به آن احتیاج داشته باشید. علاوه بر ویژگیها باید موارد دیگری همچون منحنی یادگیری، پیچیدگی اسناد، سازگاری و پشتیبانی جامعه را نیز در اولویت قرار دهید. درصورتیکه به اطلاعات بیشتری دررابطهبا طراحی اختصاصی سایت خود با فریم ورکهای مختلف داشتید با کارشناس مجرب تیم افروز وب تماس حاصل کنید.
سؤالات متداول
Vue.js که آن را در سال ۲۰۱۴ منتشر کردهاند بهعنوان سریعترین فریمورک درحالرشد تلقی میشود که این موضوع توسط توسعهدهندگان نیز پذیرفته شده است.
React در حال حاضر بهعنوان محبوبترین چارچوب جاوا اسکریپت تلقی میشود. این چهارچوب دارای اصول برنامهنویسی فوقالعاده کاربردی است و از این طریق برنامهنویسی موازی و درک کدنویسی را برای شما آسانتر خواهد کرد.
Vue.js بهعنوان یکی از سادهترین چارچوبهای فریمورک فرانتاند در نظر گرفته میشود و توسعهدهندگان این قابلیت را دارند که با کمک آن برنامههای SPA را با تلاش جزئی بنویسند.